Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Helhetsupplevelse i Hakefjorden

Spinn, fluga, båtfiske eller landfiske – alla kan vara med i Hakefjorden cup. (Foto: Nicka Hellenberg)

Den 28 april går Hakefjorden Cup av stapeln. Syftet är att sätta fokus på Hakefjordens ekologi. Tävlingen i sig är mer ett kul event där alla kan vara med.
Hakefjorden ligger utanför Stenungsund på västkusten. Området har varit hårt exploaterat under lång tid, både av yrkesfiske och av industri. Nu ser man dock en positiv utveckling och återhämtning för fjorden. Mängden havsöring och piggvar ökar markant, både i mängd och i storlek.
– Detta vill vi manifestera genom en ekologisk fisketävling för både spinnfiskare och flugfiskare, säger Björn Holmstedt, arrangör.
– I år har vi dessutom en extra spektakulär vinst. Den som tar största havsöringen, vinner en fiskevistelse på Kuba eller vid Jurassic Lake i Argentina.
Viktiga uppväxtområden
Området runt Stenungsund ,Tjörn och Orust är mycket viktiga uppväxtområden för havsöringen, berättar Niclas Åberg, projektledare för ”Åtta fjordar”.

– Att det är så stora mängder havsöring just nu, är en kombination av 25 års fiskevårdsarbete och det faktum att det varit höga vattenflöden se senaste två åren.
I samband med Hakefjorden Cup vill Niclas Åberg dock skicka en uppmaning till alla deltagare.
– Behandla fisken varsamt och kroka av den i vattnet. Hamnar den sprattlande på land, är det inte säkert att den överlever.
Alla är välkomna till Hakefjorden Cup. Tävlingen utgår från hotell Stenungsbadens brygga och avslutas med barmingel, föreläsningar, underhållning och middag.
Maria Ålander

Vill ni delta i Hakefjorden Cup?
Läs mer på: bjornsfiskeojakt.se eller stenungsbaden.se

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta