Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hemingway&Falklind del 2

I nya numret av Fiskejournalen hittar vi fortsättningen på den fantastiska historien. I en tolv sidor lång artikel med bilder i världsklass får vi följa Falklind & Co på marlinfiske från kajak.
Bilderna är sanslösa och berättelsen får alla oss som någon gång upplevt fiskefrossa att börja skälva. Från fantastisk (läs vansinnig) idé till verklighet, ett år efter första försöket.
Expeditionen planerades med militär noggrannhet och huvudpersonen tillbringade tre dagar i veckan på gymmet för att ha den fysiska styrkan att möta en hundrakilos marlin. För att skydda sig mot fiskens livsfarliga spjut bar deltagarna skottsäkra västar av samma typ som den svenska insatsstyrkan använder.
Anders Nicander

Bilder av världsklass illustrerar den fantastiska historien om marlinfångst från kajak. (Foto: Pasi Johansson)

Bilder av världsklass illustrerar den fantastiska historien om marlinfångst från kajak. (Foto: Pasi Johansson)

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta