Höstborren, TheBig5, har fått en ny ledare när det gäller längsta fisk. Det är Pontus Bengtsson på Ljungby Fishing, Team Scandia och Garmin, som visar var skåpet ska stå med en riktig troféborr " /> Hemlig metod bakom Pontus ledarfisk i Höstborren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Pontus slog till med drömfisk genom hemlig metod.
Hemlig metod bakom Pontus ledarfisk i Höstborren

Höstborren, TheBig5, har fått en ny ledare när det gäller längsta fisk. Det är Pontus Bengtsson på Ljungby Fishing, Team Scandia och Garmin, som visar var skåpet ska stå med en riktig troféborr

Han och det övriga teamet tänker köra ända in i kaklet när det gäller TheBig5, och det visade de med eftertryck efter helgen när drömborren bärgades. Den vägde hela 2039 gram och mätte 51 centimeter.

Pontus berättar med egna ord:

”Total magi. Nytt PB och två drömgränser har blivit förverkligade. När jag var 8 år fick jag av min mosters kille en näve vita curlytails och instruktioner hur man jiggfiskar istället för att meta, som man mest gjorde då. Sedan den dagen har jag spinnfiskat abborre nu snart i 36 år, och nu var det dags, en magisk borre satt krokad på mitt spö. Den 51cm långa och 2030gr tunga firren plockade upp mitt bete från botten och mothugget satt perfekt.  Nu ser jag fram emot en fortsatt underbar sportfiskehöst, årets höjdpunkt. Räkna med oss, Pontus, Austin, Dejan i Team Scandica/Westin/Garmin, i årets upplaga av Big5, ända in i kaklet som det så modernt heter ”.

Så till den givna frågan: Vad högg jätteborren på?

– Metod och bete håller vi för oss själva tills tävlingen är avgjord, då det är en i Sverige okänd metod och visat sig vara outstanding på höstborrar, säger Pontus Bengtsson hemlighetsfullt.

All info om Höstborren/TheBig5 hittar ni här:

Här kan ni även läsa om ledarteamets supersvit:

Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta