Hemmasjö gav drömabborre

Oskar med sitt nya personbästa på 2,06 kilo! Foto: Oskar Forsberg

Oskar Forsberg upplevde nyligen ett sanslöst abborrfiske i ett av sina hemmavatten. Innan passet var till ända hade han landat fem fiskar över kilot – varav toppfisken vägde hela 2060 gram!

Hösten är här och årets säsongsöppning har redan bjudit på flera fantastiska abborrar. Tidigare i veckan skrev vi om en skånsk monsterborre på 2,36, och nu har alltså även Oskar Forsberg fått en fisk över det magiska tvåkilosstrecket.
Han berättar att passet startade i gryningen och att fisket förlades till en plats som tidigare gett bra utdelning. Jiggen var en tio centimeters Gunki Jungle i färgen Brown Shiner, som riggats på en vanlig jiggskalle. Huggen var få men abborrarna stora, och inledningen gav snabb fyra fiskar över kilot. Men plötsligt kliver en abborre på av en helt annan kaliber.

”Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot”

– Under hemtagning i mellanvattnet högg hon stenhårt! I mothugget tog det tvärstopp och de tunga gungen som följde bekräftade att det var en abborre. Hon borrade ner sig mot botten och det enda jag kunde göra var att hålla emot. Jag har aldrig varit så nervös vid drillning innan. Hon kämpade länge och väl men till slut vann jag och hon låg till slut i håven. ”Den här är riktigt stor” utbrister Robin. Jag ville inte ens tänka tanken på eller drömma om två kilo. Men vår trogna Super Samson visade 2.06 kilo.  Jag kunde inte och har fortfarande svårt att greppa det.

”Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade”

Ögonen tårades, min talförmåga försvann och jag stod bara och skakade. En dröm som gick i uppfyllelse. På metoden jag älskar, från en sjö i mina hemmatrakter. Det blir inte mycket bättre än så, hälsar Oskar.

Vi håller med och gratulerar honom till en fantastisk fisk!

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...