Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hemsida med fisketips

En ny hemsida från Norrland är rena guldgruvan för den som söker råd och tips. Fiskeprofilen Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig att sin stora kunskap om olika fisketekniker.
Lauri Aarnipuro från Umeå är välkänd för FJ:s läsekrets då han under åren figurerat i ett flertal reportage. Pimpelfiske efter storharr vid Holmön och trolling efter insjö– och havsöring ligger Lauri närmast hjärtat.
Under en tid har Lauri drivit en informativ hemsida där fisketips varvas med undervattensfilmer, fiskrecept och frikostiga GPS-positioner till olika vatten. Han har även startat en webshop där han b la kommer att ha egentillverkade mormyskor och vobbler till försäljning.
Adress till hemsidan är www.kikmete.se.
Christian Lundberg

Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig av sitt kunnande inom pimpelfiske och öringtrolling. (Foto: Christian Lundberg)

Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig av sitt kunnande inom pimpelfiske och öringtrolling. (Foto: Christian Lundberg)

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta