Drömgös som gav Drömresa. Fiskejournalen säger grattis till vinnaren Henrik Blom. Drömgös som gav Drömresa. Fiskejournalen säger grattis till vinnaren Henrik Blom.[/caption] " /> Henke Blom vann Drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Henke Blom vann Drömresan
Drömgös som gav Drömresa. Fiskejournalen säger grattis till vinnaren Henrik Blom.

Drömgös som gav Drömresa. Fiskejournalen säger grattis till vinnaren Henrik Blom.

Ett stort grattis till Henrik ”Henke” Blom från småländska Hjältevad, som åker med på Drömresan till Panama i januari! I början av maj fångade han en magnifik gös i sjön Solgen på vertikalfiske. Fisken vägdes till hela 12 650 gram och mätte 102 centimeter.
Med en sådan fångst övertygade han Drömresans jury och nu får Henrik packa resväskan för ett härligt äventyr i Centralamerika där Nordic Sea Angling guidar i fiskrika vatten.
– Jag är helt chockad! Jag trodde verkligen inte det här och kommer nog inte att fatta att jag vunnit förrän jag står där, och då kanske jag inte förstår det heller, säger Henrik och skrattar.

Att drömgösen högg var ingen slump. Men att den skulle vara så stor var en överraskning, även om han har flera stora fiskar på sitt samvete.
– Jag såg att det var en stor fisk på ekot, men inte så stor! Den gjorde någon mindre rusning men landade ganska snabbt i håven och då insåg jag storleken… Jag var inte människa på flera dagar efter det där!
Henrik bor bara ett hus ifrån en annan skicklig gösfiskare, Tommy Blomander. De båda samt Henriks bror har lagt otroligt mycket tid på vertikalfiske senaste åren och skapat sig mängder med erfarenhet och till slut lönade sig allt slit.
– Vi har fiskat gös sen vi var småbarn, men under de 3-4 senaste åren har det varit vertikalfiske för hela slanten, berättar Henrik och fortsätter:
– När vi väl fastnade för vertikalfisket blev vi riktiga nördar. Bara sådana saker som att åka runt i affärer och köpa nagellack till fisket, prioritera bort släktmiddagar och så vidare. Men till slut ger det resultat. Nu kanske det går slappna av och träffa vänner och släkt igen, säger han skämtsamt.
Med på Drömresan till Panama åker, förutom journalist och fototeam från arrangörerna Fiskejournalen och Abu, även förra årets vinnare Fredrik von Elern från Göteborg.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta