Henke Blom vann Drömresan

Drömgös som gav Drömresa. Fiskejournalen säger grattis till vinnaren Henrik Blom.

Drömgös som gav Drömresa. Fiskejournalen säger grattis till vinnaren Henrik Blom.

Ett stort grattis till Henrik ”Henke” Blom från småländska Hjältevad, som åker med på Drömresan till Panama i januari! I början av maj fångade han en magnifik gös i sjön Solgen på vertikalfiske. Fisken vägdes till hela 12 650 gram och mätte 102 centimeter.
Med en sådan fångst övertygade han Drömresans jury och nu får Henrik packa resväskan för ett härligt äventyr i Centralamerika där Nordic Sea Angling guidar i fiskrika vatten.
– Jag är helt chockad! Jag trodde verkligen inte det här och kommer nog inte att fatta att jag vunnit förrän jag står där, och då kanske jag inte förstår det heller, säger Henrik och skrattar.
Att drömgösen högg var ingen slump. Men att den skulle vara så stor var en överraskning, även om han har flera stora fiskar på sitt samvete.
– Jag såg att det var en stor fisk på ekot, men inte så stor! Den gjorde någon mindre rusning men landade ganska snabbt i håven och då insåg jag storleken… Jag var inte människa på flera dagar efter det där!
Henrik bor bara ett hus ifrån en annan skicklig gösfiskare, Tommy Blomander. De båda samt Henriks bror har lagt otroligt mycket tid på vertikalfiske senaste åren och skapat sig mängder med erfarenhet och till slut lönade sig allt slit.
– Vi har fiskat gös sen vi var småbarn, men under de 3-4 senaste åren har det varit vertikalfiske för hela slanten, berättar Henrik och fortsätter:
– När vi väl fastnade för vertikalfisket blev vi riktiga nördar. Bara sådana saker som att åka runt i affärer och köpa nagellack till fisket, prioritera bort släktmiddagar och så vidare. Men till slut ger det resultat. Nu kanske det går slappna av och träffa vänner och släkt igen, säger han skämtsamt.
Med på Drömresan till Panama åker, förutom journalist och fototeam från arrangörerna Fiskejournalen och Abu, även förra årets vinnare Fredrik von Elern från Göteborg.
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...