Missa inte Fiskejournalen nummer 10-11, i butik nu. Missa inte Fiskejournalen nummer 10-11, i butik nu.[/caption] " /> Heta flugor för fjällfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Heta flugor för fjällfiske
Missa inte Fiskejournalen nummer 10-11, i butik nu.

Missa inte Fiskejournalen nummer 10-11, i butik nu.

Fiskeguiden Jonathan Johansson har många års erfarenhet av fjällfiske. I senaste Fiskejournalen öppnar han valvet och bjuder på heta tips.
I Fiskejournalen nummer 10-11 kan du ta del av fiskeguiden Jonathan Johanssons giftigaste flugmönster, heta tips och sköna anekdoter från sitt liv som fiskeluffare och guide. Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta