Annons
Heta stället gav en megaborre för Mattias | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Mattias Jacobsson med en av höstens tyngsta abborrar. Foto: Privat
Heta stället gav en megaborre för Mattias

Mattias Jacobsson visste inte om det var en gädda eller något annat som huggit jiggen. Att det handlade om en grov fisk rådde det ingen tvekan om – och till hans stora glädje var det en riktig megaborre.

En härlig syn för abborrfiskare.

Det var Mattias och två kollegor från Floby som bestämt sig för att åka till Oskarshamn och göra en satsning på grov abborre. Finalen blev mer lyckad än de någonsin kunnat drömma om.
– Vi hade jättebra fiske första dagen, cirka 15 abborrar var och en fin på 1 100 gram till mig på fyra och en halv timme. Andra dagen åkte vi ut vid gryningen och fiskade på samma ställe, men det gav inget. Då testade vi en massa nya platser, men det var riktigt trögt, berättar Mattias för Fiskejournalen.

TRODDE INTE SINA ÖGON
Efter flera timmars nötning så bestämde de sig för att åka tillbaka till det första stället, och en timme innan skymning kom drömhugget.

– Jag kände att det var tungt, men kunde inte avgöra om det var gädda eller abborre. Kompisen stod beredd med håven om det var en abborre, och vi var helt lugna tills jag såg fisken två meter från båten. Då kom nervositeten. Jag plöjer in fisken i håven och tror inte mina ögon, jag tänkte shit vad har jag fått upp?
I håven låg en monsterabborre på hela 2 400 gram.
– Jag tar några poseringsbilder med fisken och mäter längden på den, hela 52 centimeter. Lyckan är total. Jag filmar abborren när jag släpper tillbaka den, och sedan blir jag gratulerad av mina kompisar. Det tar cirka 20 minuter att förstå att jag lyckats fånga en drömfisk, säger en lycklig fångstman.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta