Just nu:
Annons

Nyheter

3 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Niclas Svensson med den första drömborren på 2590 gram och 55 centimeter. Foto: Privat
Historiska påsksmällen – Niclas fick två över 2,5 kilo!

Ja, vi vet att det är 1 april. Men vi förtydligar redan nu att detta inte är något aprilskämt. Nickas Svensson från Kalmar har skrivit svensk fiskehistoria genom att fånga två abborrar över 2,5 kilo – med bara några timmas mellanrum. Dessutom har det fångats en abborre på 2,7 kilo i Kalmarsund.

Abborre på 2 530 gram och 52 centimeter.

Det är en omtöcknad Niclas Svensson som ringer till Fiskejournalen på skärtorsdagen. Han försöker fortfarande sortera i alla känslor efter hans livs fisketur, som ägde rum på onsdagen. Han lyckades alltså med konststycket att fånga två abborrar över den magiska gränsen 2,5 kilo.
– Min bror Mattis hade lovat mig att jag skulle få fånga min första abborre över 2 kilo i år, och det lyckades jag med tidigare i veckan. Men det här kunde ju jag inte drömma om, säger en smått chockad Niclas Svensson.

Han fick de båda fiskarna med fyra timmars mellanrum, och han trodde knappt ögonen när han tittade på vågen. Den ena vägde 2 590 gram och var imponerande 55 centimeter lång. Den andra vägde 2 530 fördelat på 52 centimeter.
– Jag har inte fattat det än. Mig veterligen så har detta inte skett tidigare i svensk fiskehistoria. Mattis sa att jag har gjort mitt nu inom fisket, säger Niclas och skrattar.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om Niclas Svensson med anledning av en olycka som han drabbades av för några år sedan, och att han bedriver sitt fiske med bara en fungerande arm.
Men det fungerar alltså väldigt utmärkt, konstaterar vi.
Grattis Niclas till den fantastiska bedriften, säger vi på Fiskejournalen.
Samtidigt kommer det också en rapport om att Timar Mathiasson har lyckats fånga en abborre på hela 2,7 kilo i Kalmarsund, vilket alltså skulle vara en av de största abborrarna i Sverige på senare år. Vi återkommer kring den fisken!

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta