Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.
Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.[/caption]Tre danskar fångade i veckan nio torskar över 30 kilo. Tre av fiskarna var runt den ofattbara vikten 40 kilo. " /> Historisk Skreifiske på Söröya | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Historisk Skreifiske på Söröya

Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.


Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.

Tre danskar fångade i veckan nio torskar över 30 kilo. Tre av fiskarna var runt den ofattbara vikten 40 kilo.
Från Nordic Sea Anglings camp på Söröya kommer just nu galna rapporter från ett fantastiskt skreifiske. Jakob Lindberg, Mads Sylvester Jensen och Troels Bihl var danskarna som i torsdags fångade nio torskar över 30 kilo och tre stycken precis runt 40-strecket.
Skrei är en vandrande population av torsk från den norsk-arktiska torskstammen. Den tillbringar större delen av sitt liv i Barents hav, som är rikt på näring, för att vid könsmogen ålder (cirka 5 år) inleda sin årliga lekvandring till den norska atlantkusten.
Läs mer på Nordic Sea Angling

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta