Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.
Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.[/caption]Tre danskar fångade i veckan nio torskar över 30 kilo. Tre av fiskarna var runt den ofattbara vikten 40 kilo. " /> Historisk Skreifiske på Söröya | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Historisk Skreifiske på Söröya

Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.


Skrei kallas torsken är den är på vandring från Barents hav till Nordatlanten.

Tre danskar fångade i veckan nio torskar över 30 kilo. Tre av fiskarna var runt den ofattbara vikten 40 kilo.
Från Nordic Sea Anglings camp på Söröya kommer just nu galna rapporter från ett fantastiskt skreifiske. Jakob Lindberg, Mads Sylvester Jensen och Troels Bihl var danskarna som i torsdags fångade nio torskar över 30 kilo och tre stycken precis runt 40-strecket.
Skrei är en vandrande population av torsk från den norsk-arktiska torskstammen. Den tillbringar större delen av sitt liv i Barents hav, som är rikt på näring, för att vid könsmogen ålder (cirka 5 år) inleda sin årliga lekvandring till den norska atlantkusten.
Läs mer på Nordic Sea Angling

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta