Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Det hittades både färsk och död fisk i spöknäten. Foto: Anders Paulsen/Havs- och Vattenmyndigheten
Hittade 16 kilometer spöknät mellan Öland och Skåne

Både levande och döda fiskar har hittats i så kallade spöknät mellan Öland och Skåne. Totalt påträffades 16 kilometer nät under förra året.

Det är Havs- och Vattenmyndigheten som rapporterar om att yrkesfiskare har samlat in 29 förlorade fiskegarn med en sammanlagd längd på nästan 16 kilometer från Östersjöns havsbotten mellan Öland och Skåne.
– Förlorade fiskeredskap utgör en fara för fiskar, fåglar och däggdjur då de kan fortsätta att fånga, spökfiska, eller trassla in djur i många år, säger Charlotta Stadig vid Havs- och vattenmyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt myndigheten är det vanligaste fyndet torskgarn, vissa upp till 30 år gamla, och i spökgarnet har man hittat både levande och död fisk, mest simpor, torsk, skrubba och spätta. De aktuella draggningarna efter spöknäten har finansierats av Havs- och vattenmyndigheten själv.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta