" /> Hittade luckan i vassen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Hittade luckan i vassen

Fredrik Forsfalk hade besvär med täta ”gräs-hugg”, men så hittade han luckan i vassen – och där stod den: 100-klubbaren.
Fredrik bor i Norrtälje och fiskade i de gäddrika skärgårdsvattnen utanför staden en julikväll. På tafsen satt en uppseendeväckande gäddmagnet, Double showgirl i blå/silver.
”Fiskade av en lång vass som var så full av gräs att det knappt gick att fiska där. Men jag hittade en lucka i vasskanten som var helt ren från gräs och fick in betet perfekt. Hann inte göra mer än tre vevtag så satt hon där”, skriver Fredrik anmälan till 100-klubben.
Den fina gäddan mättes till hela 112 centimeter innan den fick återvända in i sin gömma i vassen.
Svenne Andersson

Fredrik Forsfalk med snygg gädda som stod på lur i vasskanten.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta