Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hjälp en fiskebroder

Fiskejournalens medarbetare Robert Jonsson har startat ett projekt för ge ungdomar chansen att fiska, något som de flesta av oss tar för givet.

Fiskejournalens medarbetare Robert Jonsson har tagit ett beundransvärt initiativ. Med sitt projekt Återspinningen tänker han samla in fiskeprylar som inte används och ge dem till bättre behövande.
Många sportfiskeintresserade ungdomar har ingen möjlighet att utöva sin hobby. De har helt enkelt inte råd att köpa en egen utrustning. Detta är vår medarbetare Robert Jonsson nu fast besluten att ändra på. Med sitt projekt Återspinningen vill han uppmuntra dig att se över utrustningen. Förmodligen har du fiskeprylar som du inte visste om.
– Jag har ett oändligt antal drag, mängder av spön som inte används och rullar som ligger och skräpar, säger Robert.
De första reaktionerna på projektet är positiva och snart hopas Robert kunna börja fördela utrustningar till fritidsgårdar och liknande samlingspunkter.
Klicka här så får du veta hur du kan hjälpa en fiskebroder.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta