Förra veckan fotades en svärdfisk i Lommabukten – och nu är det dags för nästa oväntade besök i svenska farvatten. Men vad är det egentligen för sorts haj som 14-årige Pontus Hedgren fotade vid Gullmarsfjorden? " /> Hjälp till att artbestämma hajen i Gullmarsfjorden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Här är hajen som gästade Gullmarsfjorden. Foto: Pontus Hedgren
Hjälp till att artbestämma hajen i Gullmarsfjorden

Förra veckan fotades en svärdfisk i Lommabukten – och nu är det dags för nästa oväntade besök i svenska farvatten. Men vad är det egentligen för sorts haj som 14-årige Pontus Hedgren fotade vid Gullmarsfjorden?

Det är Havets Hus som ber allmänheten om hjälp att identifiera hajen som fångades på bild vid Skaftöbron under lördagen. Det var Pontus Hedgren och hans mamma Julita Hedgren som fick syn på hajen vid gamla färjeläget på Skaftö, och de undrar förstås vilken art det rör sig om. Bohuslänningen rapporterade om händelsen, och även Havets Hus har lagt ut bilden på sin Facebook och uppmanar allmänheten att gissa vad det kan vara för haj.

Så alla ni hajexperter därute – hjälp till att räta ut frågetecknen!

Läs även om svärdfisken i Lomma:

Sällsynta synen – svärdfisk på svenskt vatten

 

 

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta