Isfiske med skridskor på fötterna, kanske en ny trend? Isfiske med skridskor på fötterna, kanske en ny trend?[/caption] " /> Hockeygädda från Övik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hockeygädda från Övik
Isfiske med skridskor på fötterna, kanske en ny trend?

Isfiske med skridskor på fötterna, kanske en ny trend?

Alla sätt är bra utom de dåliga – och kanske har Adam Sundqvist från Köpmanaholmen utanför Örnsköldsvik startat en ny trend, ismete med hockeyrör på fötterna. Till en början har han åtminstone fångat en 100-klubbare, vilket inte är fy skam.
Mildväder leder ofta till obehagligt hala isar. Då åker oftast halkbroddarna fram, men inte om man heter Adam Sundqvist. Han sular på sig hockeyrören och skrinnar ut på isen. Man kan tänka sig att det går undan fram till ismetet om vippan signalerar larm!
Att de nyuppfunna isfiskeskorna inte är helt odugliga visar hans anmälan till 100-klubben. En 111 centimeter lång gädda, fångad på död mört.
– En väldigt mager fisk som troligen inte har ätit på hela vintern, kanske för att vädret varit så konstigt, spekulerar fångstmannen.
Läs mer om 100-klubben och Meterligan. Missa inte heller Adam och hans fiskekompis blogg; www.goldcoastfishing.se.
Morgan Fihn

httpv://www.youtube.com/watch?v=jnNwTIDLFog

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta