Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Höj ambitionen EU, om fisken ska räddas

Så skriver WWF i ett pressmeddelande i dag. Anledningen är ett första förslag till ny fiskelag presenterats och att dette förslag, föga överraskande, lämnar en hel del övrigt att önska.
WWF är besvikna över att man inte har några tydliga mål,åtgärder och tidsfrister i förslaget till ny fiskelag för EU:s medlemsstater. Inte heller har man en lösning på hur överkapaciteten av fiskeflotta ska minskas.
Så här skriver man:
”WWF uppmanar Europaparlamentet och medlemsstaterna att se till att en verklig decentralisering av fiskeförvaltningen sker. Aktörer på regional nivå – fiskare, tjänstemän, forskare industrin och ideella organisationer – bör få en roll som samförvaltare för att genomföra fleråriga planer. Förvaltningen måste kopplas till tydliga mål att bevara fisken i havet.
För att visa ditt engagemang och läsa mer om baksidan av EU:s fiskepolitik  klicka HÄR
För att läsa mer om WWF:s syn på lagförslaget klicka HÄR
Anders Nicander
EU: förslag på ny fiskelag saknar en vision för att bevara fisken i havet. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta