Att Holland och Spanien är jätteabborrarnas hemvist är ingen nyhet, och fiskar närmare 3 kilo är inte längre någon sensation. Men såklart vore det tjänstefel att inte rapportera om det här imponerande holländska rekordet!" /> Holländska rekordet slaget – spana in jätteabborren! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Thomas Gronenwald med det nya holländska rekordet. Foto: Privat
Holländska rekordet slaget – spana in jätteabborren!

Att Holland och Spanien är jätteabborrarnas hemvist är ingen nyhet, och fiskar närmare 3 kilo är inte längre någon sensation. Men såklart vore det tjänstefel att inte rapportera om det här imponerande holländska rekordet!

3.05 kilo och 56.3 centimeter lång.

Det var Thomas Gronenwald som dagarna innan nyårsafton fick sitt livs abborre, och som nu godkänts som nytt holländskt rekord. Det handlar däremot inte om något viktrekord, utan det är längden som betraktas vara sensationell. Abborren vägde 3.05 kilo och var hela 56.3 centimeter lång. Det förra rekordet låg på 54 centimeter, så det rörde sig om en rejäl ökning.

När Fiskejournalen får tag på rekordmannen så är han fortfarande i ett glädjerus:

– Det är en absolut galen fisk. Den hade nog vägt mellan 3.2–3.4 kilo om den hade fångats i mars, men i Holland och Tyskland så är det längden som är det viktigaste, eftersom vikten varierar så mycket under säsongen, förklarar Thomas Gronenwald.

Grattis från Sverige, säger vi på Fiskejournalen!

Läs även om de svenska superfiskarna från 2019!

https://www.fiskejournalen.se/superfiskarna-vi-minns-fran-2019-nummer-1/

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta