Detta måste vara en av årets mest oväntade bonusfångster. När Kungsbacka Sportfiskeklubb hade en juniorträff för att meta abborre i Kungsbackaån så högg det plötsligt en 90-centimeterslax i stället. " /> Hoppsan – får lax under abborrfiske i Kungsbackaån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Till allas förtjusning så blev det lax i stället för abborre. Foto: Kungsbacka Sportfiskeklubb
Hoppsan – får lax under abborrfiske i Kungsbackaån

Detta måste vara en av årets mest oväntade bonusfångster. När Kungsbacka Sportfiskeklubb hade en juniorträff för att meta abborre i Kungsbackaån så högg det plötsligt en 90-centimeterslax i stället.

Det var Robert Randulf som deltog i Kungsbacka Sportfiskeklubbs ungdomsaktivitet tillsammans med sin Carl. Allt var inriktat på abborrfiske – men det slutade med silver i stället. Plötsligt högg det alltså en lax på Roberts lätta utrustning, och dessutom fångades händelseförloppet på film.

– Det är inte alls vanligt med lax i Kungsbackaån, så det var väldigt otippat, berättar Robert Randulf för Fiskejournalen.

Fisken var blank, men troligtvis en övervintrare eftersom den var så mager. Den vägde omkring 7 kilo gissar Robert, och fick simma tillbaka efter besöket i håven.

För att fiska i Kungsbackaån räcker det med ett medlemskap i Kungsbacka Sportfiskeklubb, dock kan det knappast garanteras att det hugger fler laxar …

Här ser du filmklippet:

Relaterad nyhet från din region
9 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta