[/caption] " /> Hossmoån motsvarade förväntningarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hossmoån motsvarade förväntningarna

Daniels braxen var 71 centimeter lång och vägde 4810 gram.

Daniel Ryström från Sandared gav sig iväg till Hossmoån i Kalmal län för att utmana åns braxen. En boilie blev för svår att motstå för ett 4,8 kilo tungt exemplar.
Det var första gången Daniel besökta småländska Hossmoån och det blev succé direkt. Han anmäler nu en 4810 gram tung braxen till Recordfisken.
– Som vanligt hade man ganska stora förhoppningar som infriades, säger Daniel i sin anmälan.
Han får ett gratis diplom och en bete från Abu, precis som alla andra som fått sin Recordfiskanmälan godkänd under det nya tävlingsåret.
Anmäl din Recordfisken här.
Missa inte tidigare fångster från Hossmoån.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta