Knappt har bruset efter succétävlingen Sommargäddan 2019 lagt sig innan det är dags för nästa stora begivenhet i tävlingskalendern – Höstborren! Nu är det hög tid att anmäla sig. " /> Höstborren 2019: Kan någon besegra regerande mästarna? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Vinnarna i Höstborren 2018: Eric Thunberg, Oskar Wilnersson och Richard Thunberg.
Höstborren 2019: Kan någon besegra regerande mästarna?

Knappt har bruset efter succétävlingen Sommargäddan 2019 lagt sig innan det är dags för nästa stora begivenhet i tävlingskalendern – Höstborren! Nu är det hög tid att anmäla sig.

Höstborren handlar liksom Sommargäddan om att fånga de fem längsta fiskarna, och som vanligt utgörs tävlingsarenan av hela Sverige. Teamen får själv välja sitt vatten i grundomgången, som äger rum mellan 28 september–31 oktober. Lagen är uppdelade i fem geografiska zoner, och alla gruppsegrare vinner en plats i finalen som avgörs i Västerviks skärgård 16–17 november. Dessutom kommer det att delas ut 5 wildcard till finalen.

– Prisbordet är helt otroligt. Det känns som att abborren fortsätter att växa i popularitet och det hade varit kul om vi kom upp i 200 team detta året, säger tävlingsledaren Daniel Lövstedt.

Med tanke på att systertävlingen Sommargäddan slog rekord med 504 team, så känns 200 lag i Höstborren inte som en omöjlighet. Anmälan gör du här!

Förra årets segrare i Höstborren blev Team Mojoboats/Guldmunkarna från Kalmar, som utkämpade en dramatisk centimeterstrid ända fram till slutsignalen.

Läs även om de makalösa gäddorna som segrarna i Sommargäddan levererade:

Sanslöst resultat gav Savage Gear segern i finalen

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta