Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Höstgädda från Kävlingeån

Dom stora gäddorna simmar i Kävlingeån året runt – och dom går faktiskt att fånga på hösten också. Det bevisar Gert Liljekvist med den här fina 100-klubbaren.
Gert, som bor i Limhamn, berättar att han tog en sväng till Kävlingeån med kompisarna Micke Olsson och Thomas Vaher. Det började bra med ett par landade gäddor ganska omgående, innan det var dags för matpaus.
”Efter att vi hade ätit en delikat middag så började fisket igen och då smällde  storgäddan på. Lyckan var total”, skriver Gert i anmälan till 100-klubben.
Den välfödda gäddan mättes till 113 centimeter.
Svenne Andersson

Gert poserar glatt med en grov och kraftig höstgädda från Kävlingeån.


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta