Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Höstgädda i toppform

Daniel Krejic har anmält många fina gäddor till 100-klubben, men frågan är om inte den här tar priset. En gädda från Pukaviksbukten i absolut toppkondition.
Daniel berättar att han gav sig ut i mitten av november (innan vintervädret slog till) för att kolla hur gäddorna i Pukaviksbukten mådde. Efter lite funderande satte han på en Hellhound i Team Dyngballarnas egen färg. Den hade tidigare dragit på sig ett par ”följen”, men inte gett någon landad gädda.
I tredje kastet sög det tag rejält och Daniel insåg snart att det var en riktigt fin gädda. Eftersom han fiskade hullinglöst blev det lite spännande, men till slut kom gäddan i håven och kunde landas. Siffrorna var imponerande; 107 centimeter och hela 11,3 kilo.
Totalt fick Daniel sex gäddor på tre timmars fiske, men inga fler som nådde metergränsen.
Svenne Andersson

En riktig fetgädda från Pukaviken. Lägg märke till det lilla huvudet och den enormt grova kroppen.


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta