Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Höstgäddan på FJ-webben

Svenska Gäddklubben kommer att rapportera direkt på FJ-webben från tävlingen Höstgäddan. Tävlingen går av stapeln lördagen den 25 september i Mariefred.
Höstgäddan är en C&R-tävling som endast är öppen för Svenska Gäddklubbens medlemmar. Men det är enkelt att bli medlem: man kan lösa medlemskort på plats – eller redan nu gå in och fixa medlemskapet på Svenska Gäddklubbens hemsida.
Tävlingen är en lagtävling för två-tre personer i båt, minimåttet är satt till 60 centimeter och högst fem gäddor per båt får anmälas. Man måste ha med kamera och usb-kabel, eftersom alla gäddor ska dokumenteras.
Deltagarantalet är begränsat till 50 lag – så det gäller att vara ute i god tid om man vill vara med. Därför kan det vara klokt att redan nu anmäla sig via Svenska Gäddklubbens hemsida, där man också hittar övrig information om tävlingen. Man kan också ringa tävlingsansvarige Juha Kaihoranta på tel. 0704-246788.
Svenne Andersson

Höstgäddan i Mariefred väntas locka många deltagare, så det är klokt att anmäla sig redan nu.

Höstgäddan i Mariefred väntas locka många deltagare, så det är klokt att anmäla sig redan nu.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta