Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hugg direkt

Simon Grindhages gädda var på gränsen till för grov förr borrhålet.

Simon Grindhage anmäler en 104 centimeter lång gädda till 100-klubben. När han och fiskekompisen Emil riggade upp ismetespöna högg det omedelbart efter nedsläpp på ett av dem.
Simon Grindhage från Olofström hade avsatt en eftermiddag för ismete. När han riggat det femte spöet hann han bara ta fyra steg innan det löste ut. Det snabba hugget resulterade i en 100-klubbare efter en kort och intensiv fajt.
– Det var ett nytt personbästa för mig, säger Simon om den 104 centimeter långa och 8,5 kilo tunga gäddan.
Precis som alla nya medlemmar i 100-klubben får Simon en vobbler från CWC.
Här hittar du all information du behöver.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta