Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Huggfesten fortsätter

Fiskejournalens och Abu Garcias Drömresegäng fortsätter att fira triumfer på ön Desroches i Seychellerna. På plats sedan några dagar är Drömresevinnaren Benny Hellström, Abus representant Håkan Persson, Fiskejournalens Maria Ålander och Martin Falklind.
– Det är ett otroligt levande hav här, rapporterat Martin. Vi har fångat gulfenad tonfisk, sailfish, barracuda, jobfish, rock cod, bonito, rainbow runner, hundtandstuna, silverspetshaj och många fler sorter som vi inte vet namnen på. Var vi än fiskar får vi hugg! Och inte sällan hugger det något ännu större på det vi fått på kroken…
Idag gav sig gänget av mot atollen St Josef, för lite flugfiske och lättspinn på flatsen. Här kokade det av olika livsformer – krabbor, muränor, blåsfiskar och rockor. En extra krydda var att det var massor av hajar som jagade fisk runt benen på gänget. När en fisk väl satt på kroken gällde det att fajta snabbt för att inte bli av med fångsten.

– En fin avslutning på fiskedagen var möte med några mindre valar och sedan en stor manta som gick i ytan och käkade plankton. Nu ska vi slappa i poolen lite innan det blir dags för ännu en läcker middag på stranden, säger Martin.
Svenne Andersson

Inte sällan kommer det någon större och hugger på det man fajtar...(Foto: Martin Falklind)


Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta