Finns det något bättre sätt att fira in julen på än fiske? Nej, knappast. Åtminstone inte om du frågar Hugo Andersson som hade en sällsynt lyckad doppardag, med runt 20 gäddor varav en toppfisk på över 12 kilo. " /> Hugos doppardag slutade med huggsexa och praktgädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Vilket fint paket som Hugo Andersson fick under sin lyckade doppardag. Foto: Privat
Hugos doppardag slutade med huggsexa och praktgädda

Finns det något bättre sätt att fira in julen på än fiske? Nej, knappast. Åtminstone inte om du frågar Hugo Andersson som hade en sällsynt lyckad doppardag, med runt 20 gäddor varav en toppfisk på över 12 kilo.

Vintern är här, och isfolket börjar raska ut på isarna, där det är möjligt vill säga. I Hälsingland ligger flera sjöar, och Hugo Andersson ville hinna begå säsongpremiär innan julafton. Och vilken premiär det blev för honom. Hans doppardag blev rena rama huggsexan, och innan fiskafänget var slut så hade många gäddor halats upp på isen.

– Jodå, det hugg på bra, och jag fick runt 20 stycken på mina 12 spön, berättar en glad Hugo Andersson för Fiskejournalen.

Han fick ett helt knippe gäddor mellan 3–5 kilo, och dessutom kom det ett extra fint paket som förgyllde dagen när han vittjade ett av spöna som vinkade.

– Jag gjorde ett mothugg, och då kände jag att den hade simmat fast. Efter ett tag så får jag lös den, och jag tror först att det är en mindre gädda med massa gräs med. Men så var det inte alls, utan till slut så fick jag upp den och kunde väga, mäta och sedan släppa tillbaka den, berättar Hugo.

Den präktiga gäddan vägde 12,1 kilo och var 117 centimeter lång. Sedan kunde han nöjt packa säcken och ge sig hemåt mot andra sorters festligheter. Grattis till en lyckad premiär och god jul, säger vi på Fiskejournalen. Rapportera gärna in era storfiskar till oss om lyckan är med er under mellandagarna.

Missa inte mer glädjefylld läsning i Fiskejournalen:

Kommun erbjuder gratis fiske och boende för sjuksköterskor

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta