Hur vacker kan en fiskefluga bli? Och när handlar det mer om estetik än fångstduglighet? Fiskejournalen kan inte låta bli att uppmärksamma flugbindaren Hugo Harlins häpnadsväckande skapelser. " /> Hugo Harlins häftiga flugor är rena konstverken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Skorpion-liknande fluga av Hugo Harlin.
Hugo Harlins häftiga flugor är rena konstverken

Hur vacker kan en fiskefluga bli? Och när handlar det mer om estetik än fångstduglighet? Fiskejournalen kan inte låta bli att uppmärksamma flugbindaren Hugo Harlins häpnadsväckande skapelser.

Hugo Harlin är en ingenjörsstudent från Uppsala, och började binda flugor ganska sent i livet. Men fort nådde han höga nivåer, och nu är det många som beundrar hans färdighet och fantasifullhet.

– Jag plockade upp flugbindningen en kall januarimorgon 2015 och sedan dess har jag varit helt såld. Efter något år upptäckte jag flugbindnings-communityn på Instagram, vilken har varit en enorm inspirationskälla, och på senare tid en motivator att fortsätta binda med alla kommentarer och feedback, berättar Hugo Harlin.

Bilderna på hans flugor talar egentligen för sig själv, men vi blir förstås nyfikna på huruvida han fångar fisk med dem?

– Jag binder alla typer av flugor för öring, röding, harr och gädda, på senare tid har jag fokuserat på ”prydnadsflugor”, där all fokus ligger på estetiken. Dessa fiskar jag inte med, utan binder för prydnad och för att utmana mig själv, säger Hugo Harlin.

Som sagt: Fångstdugliga eller ej – härliga är de att beskåda!

Spana in fler läckra flugor:

Härliga flugor i hjorthår – här är proffsens vassa tips

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta