Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Humminbird AutoChart LIVE

Pressmeddelande: Humminbird AutoChart Live skapar detaljerat sjökort direkt i realtid.
Det finns många sjöar som inte är kartlagda, Humminbird har nu skapat en unik funktion AutoChart LIVE som kommer att underlätta för många sportfiskare. Sedan tidigare finns Humminbird AutoChart PC som gör att man kan skapa sina egna sjökort med en PC, nu tas det till ytterligare en nivå.
Tänk dig att du är ute på en sjö där inget sjökort är tillgängligt. Aktivera AutoChart LIVE och sjökortet skapas direkt på skärmen undertiden du kör. Sjökortet ritas i ditt spår och ger dig exakt information om grund toppar och branter. Det detaljerade sjökortet som skapas ger dig exakta djupkurvor och färgkonturer beroende på djupet. Behovet av att ladda upp filer till någon eller omvandla filerna i en dator är borta då sjökortet skapas direkt.

Sjökortet som skapas har samma unika funktioner som AutoChart och Lakemaster.
Justering av vattennivå
Justerbar tydlig presentation av grunda vatten
Justerbar tydlig presentation av ett speciellt djup av intresse
iPilot Link kompatibel så att MinnKota motor med i-Pilot Link kan följa de skapade djupkurvorna

Funktionen AutoChart LIVE är unik för nya ONIX och ION serierna från Humminbird och ingår i senaste programuppdateringen. Användaren registrerar sin enhet och laddar kostnadsfritt ner senaste programvaran från Humminbirds hemsida www.humminbird.com under fliken MyHumminbird. Filen sparas på ett SD kort som sedan sätts in i ett av de lediga kortfacken i enheten och programvaran installeras automatiskt. Sedan är det bara att köra igång och kartlägga sin sjö. Upp till 8 timmar kan spelas in och lagras lokalt i enheten, alternativ köper man ett AutoChart ZeroLine SD kort med en minneskapacitet som gör att man kan lagra Sveriges alla sjöar om man skulle önska. Strandlinjen på de flesta svenska sjöar finns från början inritade på grundkartan som följer med SD kortet.
Ca. priser
Programuppdatering: 0:-
ZeroLine SD kort: 995:-
Mer info: www.comstedt.se

httpv://youtu.be/-Jjfw5OB-j8

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta