Humminbird AutoChart LIVE

Pressmeddelande: Humminbird AutoChart Live skapar detaljerat sjökort direkt i realtid.
Det finns många sjöar som inte är kartlagda, Humminbird har nu skapat en unik funktion AutoChart LIVE som kommer att underlätta för många sportfiskare. Sedan tidigare finns Humminbird AutoChart PC som gör att man kan skapa sina egna sjökort med en PC, nu tas det till ytterligare en nivå.
Tänk dig att du är ute på en sjö där inget sjökort är tillgängligt. Aktivera AutoChart LIVE och sjökortet skapas direkt på skärmen undertiden du kör. Sjökortet ritas i ditt spår och ger dig exakt information om grund toppar och branter. Det detaljerade sjökortet som skapas ger dig exakta djupkurvor och färgkonturer beroende på djupet. Behovet av att ladda upp filer till någon eller omvandla filerna i en dator är borta då sjökortet skapas direkt.

Sjökortet som skapas har samma unika funktioner som AutoChart och Lakemaster.
Justering av vattennivå
Justerbar tydlig presentation av grunda vatten
Justerbar tydlig presentation av ett speciellt djup av intresse
iPilot Link kompatibel så att MinnKota motor med i-Pilot Link kan följa de skapade djupkurvorna

Funktionen AutoChart LIVE är unik för nya ONIX och ION serierna från Humminbird och ingår i senaste programuppdateringen. Användaren registrerar sin enhet och laddar kostnadsfritt ner senaste programvaran från Humminbirds hemsida www.humminbird.com under fliken MyHumminbird. Filen sparas på ett SD kort som sedan sätts in i ett av de lediga kortfacken i enheten och programvaran installeras automatiskt. Sedan är det bara att köra igång och kartlägga sin sjö. Upp till 8 timmar kan spelas in och lagras lokalt i enheten, alternativ köper man ett AutoChart ZeroLine SD kort med en minneskapacitet som gör att man kan lagra Sveriges alla sjöar om man skulle önska. Strandlinjen på de flesta svenska sjöar finns från början inritade på grundkartan som följer med SD kortet.
Ca. priser
Programuppdatering: 0:-
ZeroLine SD kort: 995:-
Mer info: www.comstedt.se

Annons
AKTUELLT

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...