Fiskejournalens numera klassiska gäddklubb Hundraklubben med tillhörande tävling Meterligan läggs på is.  " /> Hundraklubben läggs på is | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Hundraklubben läggs på is

Fiskejournalens numera klassiska gäddklubb Hundraklubben med tillhörande tävling Meterligan läggs på is. 
Den första ”hundraklubbaren”, alltså en gädda på hundra centimeter eller me publicerades på nyårsafton 2000/2001. Nu snudd på två decennier senare kan vi konstatera att otroliga 9319 gäddor har godkänts i tävlingen/klubben, som Fiskejournalens medarbetare Svenne Andersson en gång skapade. Att vi på Fiskejournalen nu väljer att lägga Hundraklubben på is har med flera parametrar att göra där tid och omfördelning av resurser spelar en stor roll. Att Hundraklubben senare väcks till liv är inte alls omöjligt men när och i vilken form det blir är i skrivande stund oklart.

Vi vill tacka alla gäddfiskare som medverkat genom åren. Hatten av till er!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta