”Hur man flugfiskar” i topp på Google 2013

Det finns många som är nyfikna på flugfiske enligt google. (Foto: Sportfiskarna)

Det finns många som är nyfikna på flugfiske enligt google. (Foto: Sportfiskarna)

Google har sammanställt årets populäraste sökningar, hur man flugfiskar blev den mest ökande fråga som börjar med ”Hur man…
Att sportfiske är en av våra mest utövade fritidssysselsättningar är välkänt, att så många är nyfikna på flugfiske är därför inte direkt förvånande. Sportfiskarna har nu sammanställt ett antal tips till alla vetgiriga om hur man flugfiskar.
1. Om du är nyfiken på flugfiske kan du börja med att titta på flugfiskefilmer på nätet. Det finns mängder av filmer från hela världen som ger dig en uppfattning om vad flugfiske går ut på.
2. När du vill gå vidare och köpa en utrustning är ett komplett set i linklass 5-6, med flytande lina, ett bra allroundval. Vänd dig till en seriös redskapshandlare, eller om möjligt ta hjälp av en erfaren flugfiskare. En bra nybörjarutrustning behöver inte vara särskilt dyr.
3. Gå en kurs i flugfiske/kastteknik så lär du dig kasta rätt från början. Många redskapsbutiker anordnar kastkurser till bra priser, det finns ofta även särskilda kurser för barn.
4. Ha alltid på dig solglasögon och keps när du övningskastar för att skydda dina ögon, detta är även ett bra råd vid fiske. När man övningskastar behöver man inte heller ha en riktig fluga på linan, en garntuss är bättre.
5. De flesta fiskarter kan man flugfiska efter, exempelvis är abborre och gädda mycket roliga att fånga på fluga. Flugfiske handlar inte bara om att fiska exklusiva arter som lax och öring.
6. Gå med i en fiskeklubb för att få tips och fiskekompisar. Många fiskeklubbar har även egna fiskevatten med regnbåge eller öring.
7. Vill du utveckla ditt flugfiskeintresse kan du börja tillverka dina egna flugor. Det finns färdiga startpaket till bra priser, att binda sina egna flugor är ofta ett sätt att hålla intresset vid liv under vintern.

Man får dock säga att det tar lite längre tid att lära sig flugfiska än att exempelvis lära sig meta eller spinnfiska, men det är väl värt ansträngningen! Vill du veta mer kan du klicka på länkarna nedan som går till Sportfiskarnas sida Sportfiskewebben, en av de sidor som kommer upp när man googlar ”hur man flugfiskar”.

Flugfiskefilm med Örjan Lundholm
Nybörjartips om flugfiske på Sportfiskewebben
Tips&trix på Sportfiskewebben

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...