Tänk att ha en ”egen” storgädda som bara växer och växer, och emellanåt låter sig fångas. Gustav Fält från Umeå fick ett kärt återbesök häromdagen, av sin favoritgädda som nu väger 14,21 kilo. " /> Hur stor ska egentligen Gustavs favoritgädda bli? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Gustav Fält med gäddan som nu väger 14,21 kilo. Foto: Privat
Hur stor ska egentligen Gustavs favoritgädda bli?

Tänk att ha en ”egen” storgädda som bara växer och växer, och emellanåt låter sig fångas. Gustav Fält från Umeå fick ett kärt återbesök häromdagen, av sin favoritgädda som nu väger 14,21 kilo.

Vi kanske ska slå fast redan inledningsvis att det inte handlar om att fånga den på beställning. Dessutom kan det vara riktigt besvärligt att ta sig till den aktuella sjön. Det är i Västerbotten som denna granna gädda huserar, och Gustav fångade den i våras då den vägde 14,02 kilo, vilket Fiskejournalen berättade om här!

När han lyckades fånga den igen så hade den lagt på sig några hekto ytterligare, och vägde 14,21 kilo, med längden 121 centimeter. Med andra ord i riktigt bra kondition.

Och det verkar vara på ismete som den låter sig luras.

– Vi har varit på samma område i höstas ett par gånger och försökt få den på spinn utan framgång. Det är väl egentligen nästa mål för mig om jag vill ta den gäddan igen, berättar Gustav för Fiskejournalen.

Hur känns det då att ha en ”egen” storgädda som väntar?

– Det känns ganska sjukt. Det får bli min kompis tur nästa gång i vår någon gång. Nästa gång för mig blir kanske våren efter det när den kanske är 15 plus. Annars känner jag att den kan få vila så mycket som möjligt för att inte störa den i onödan, säger Gustav.

Hur är förresten isarna i Västerbotten nu?

– Varierande men överlag bra. Mellan 10–20 centimeter tjock!

Läs även om gäddan som högg två gånger i rad:

https://www.fiskejournalen.se/anders-lurade-upp-samma-storgadda-tva-ganger/

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu uppmanas både svenska tjejer och killar att söka till utbildningen i Kiruna. Foto: Anders Lundin
Sökes: Fler svenska fiskare till utbildning i Kiruna

Satsningen med en internationell utbildning för fiskeguider i Kiruna visade sig vara helt rätt. Det har nämligen strömmat in anmälningar från Europa inför starten. Nu efterlyses dock fler svenska flertagare.

Det är en entusiastisk Dan Mella som ringer till Fiskejournalens redaktion. Han är samordnare i projektet Fishing Kiruna Lapland, och en av frontfigurerna för den nya fiskeguideutbildningen, som går under namnet Kiruna Fishing School.

Utbildningen är 1-årig och startar 2 augusti och pågår till 29 juli 2022.
– Det har varit ett stort intresse för utbildningen från andra länder, vilket såklart känns fantastiskt. Däremot inser vi att budskapet kanske inte riktigt gått fram i Sverige, eftersom vi har få anmälningar härifrån, berättar Dan Mella.

Hans uppmaning till Fiskejournalens läsare är därför att sprida ordet om utbildningen, så att även intresserade svenskar kan haka på detta spännande tåg redan i höst.
– Kiruna har haft en positiv utveckling inom besöksnäringen senaste 10 åren inte minst genom Icehotel som en världsattraktion. Kiruna är enligt mig den bäst lämpade platsen för en sådan utbildning. Vi har sju fritt strömmande älvar, cirka 6 000 sjöar och enorma arealer med fjäll, skog och i synnerhet ett fantastiskt fiske. Förutom ovan nämnda tillgångar har Kiruna en utvecklad infrastruktur på plats, betonar Dan Mella.

Här kan du läsa mer om Kiruna Fishing School, och hur du anmäler dig!

Du kanske även gillar detta