Det finns mängder av gäddbeten och det kommer en strid ström av nya läckra varianter från alla leverantörer. Men nya beten är ingen garanti för succé - även om det alltid är kul med det senaste. " /> Hur väljer man gäddbete? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Det finns många typer av gäddbeten, som alla funkar bra. Det viktigaste för att nå framgång är att du lär känna dina beten. Fiska hellre med få, än att byta hela tiden.
Hur väljer man gäddbete?

Det finns mängder av gäddbeten och det kommer en strid ström av nya läckra varianter från alla leverantörer. Men nya beten är ingen garanti för succé – även om det alltid är kul med det senaste.
Många av de riktigt duktiga gäddfiskarna, som drar storgädda på storgädda, ser till att lära sig några få beten riktigt bra. De lär sig hur man fiskar beten i olika förhållanden och vilket bete passar till vilken typ av plats. Hur kan man variera invevningen för att passa gäddornas humör och trigga till hugg. För hur betet fiskas hem, är oftast viktigare än både färgen och formen.

Dessa beten och 37 gäddprylar till kan du läsa om i Fiskejournalens sommarnummer.

För oss vanliga dödliga ligger det dock närmare till hands att springa och köpa det senaste betet ihop om att nu hugger storgäddan. För visst är det kul med nya läckra beten. I Fiskejournalens sommarnummer presenteras en uppsjö av nya gäddbeten. Det översta betet på bilden är McMio Fast Sink från Svartzonker, ABU Garcia. Den sjunker snabbare än sin tvilling McMy och fiskar ner mot 2-4 meter. Den har en lätt rullande gång som är effektiv med vevstopp.

Den färgskimrande Rapala X-Rap Subwalk från Normark hänger fint i vattnet. Den fiskas precis under ytan i vida svänger från höger till vänster. Sist men inte minst har vi det klassiska skeddraget som funkar fint i de flesta vatten.
Detta Jak skeddrag har en speciell huggpunkt i form av en glaskula mitt i skeden. Finns i fyra storlekar och tio färger hos Huntyard Berras. Alla dessa beten och 37 gäddprylar till, kan du läsa om i Fiskejournalens sommarnummer som finns i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta