" /> I helgen äter vi 1000 ton sill! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Sill förekommer ofta tidigt i näringskedjan. Det bidrar till att den anses vara ett bra miljöval ur matsynpunkt. Foto: Tobias Dahlin
I helgen äter vi 1000 ton sill!

Är du en av dem som gärna vill se sill på påskbordet? Då är du inte ensam. Under påskhelgen förväntas vi äta 1000 ton sill!

Inför påskhelgen har sillproduktionen vid Orkla Foods Sveriges anläggning i Kungshamn gått för högtryck. Efterfrågan har varit enorm och hyllorna har nu fyllts med ABBA:s MSC-märkta burkar, vars sill har fångats från hållbara bestånd.

Läs mer här.

Läs om det svenska MSC-certifierade sillfisket här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta