Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
I pappas fotspår

Både pappa och fabror har fångat storgädda i ån så det är väl helt i sin ordning att unge Jesper fullföljer familjetraditionen. Det blev en fin 100-klubbare från Huskvarnaån.
Det var i slutet av maj som 14-årige Jesper var ute med pappa på ån. De har ett riktigt hett ställe där pappa och farbror dragit gädda på 12,5 och 10 kilo, så det är klart att det var där som Jesper doppade sin jigg.
”Fick ett rejält påslag på mitt UL-spö. Kände att det var en stor fisk och det tog en bra stund att få in den till båten. Det var nervöst på grund av den klena utrustningen, men till slut kunde vi lyfta in gäddan och konstatera att jag slagit med personliga rekord med flera kilon”, skriver Jesper i anmälan till 100-klubben.
Gäddan vägde dryga sex kilo och mättes till 102 centimeter.
Svenne Andersson

Jesper går i pappas fotspår när det gäller att fånga storgädda.

Relaterad nyhet från din region
24 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta