Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
I pappas fotspår

Både pappa och fabror har fångat storgädda i ån så det är väl helt i sin ordning att unge Jesper fullföljer familjetraditionen. Det blev en fin 100-klubbare från Huskvarnaån.
Det var i slutet av maj som 14-årige Jesper var ute med pappa på ån. De har ett riktigt hett ställe där pappa och farbror dragit gädda på 12,5 och 10 kilo, så det är klart att det var där som Jesper doppade sin jigg.
”Fick ett rejält påslag på mitt UL-spö. Kände att det var en stor fisk och det tog en bra stund att få in den till båten. Det var nervöst på grund av den klena utrustningen, men till slut kunde vi lyfta in gäddan och konstatera att jag slagit med personliga rekord med flera kilon”, skriver Jesper i anmälan till 100-klubben.
Gäddan vägde dryga sex kilo och mättes till 102 centimeter.
Svenne Andersson

Jesper går i pappas fotspår när det gäller att fånga storgädda.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta