[/caption] " /> I pappas fotspår | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
I pappas fotspår

Kevin är 14 år och redan en riktigt vass gäddfiskare. Nu anmäler han en 105 centimeter lång gädda till 100-klubben. Beten var en metad mört.

Kevin Juhlin är ny medlem i 100-klubben. Under ett fiskepass i älven Lagan högg en riktigt stor gädda. Med på fisketuren var pappa Jeff Juhlin, storfiskare och flitig anmälare i såväl Recordfisken som 100-klubben.
Första ismetepasset resulterade i första 100-kluben. Kevin Juhlin från Mörarp vill inte vara sämre än sin storfiskande far Jeff. Han slog dessutom nytt personligt rekord.
– Mitt nya gäddrekord är på 8330 gram, berättar Kevin i sin anmälan.
Som alla nya medlemmar i 100-klubben får Kevin en Buster Jerk II från Cwc.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta