Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Id på Busterjerk

Det är känt att stora idar äter småfisk och därför gärna hugger på små spinnbeten. Men att dom ger sig på en stor Busterjerk måste ändå betecknas som rätt ovanligt.
Anders Brammesjö och hans kompis var ute efter förleksgäddorna i grundvikarna runt Karlskrona. Ett par smällfeta blivande gäddmammor hade varit uppe och vänt när den stora överraskningen gjorde entré. En fisk gick några meter bort när Bustern landade i vasskanten – men vände och följde efter betet. Hugget lät inte vänta på sig, men sedan började Anders bli tveksam. Det kändes inte normalt och det såg inte ut som en gädda. Fångsten var så pass ovanlig att grabbarna inte säkert kunde fastställa arten förrän de varit hemma och slagit i uppslagsboken.
Det var en id, en stor id, som tagit Bustern. Vikten var 3,1 kilo och längden 56 centimeter.
Tilläggas kan väl att den svenska rekordiden, som var några hekto tyngre, fångades ett par mil längre västerut, även den på ett spinnbete.
Svenne Andersson

Anders Brammesjö fick sitt livs överraskning när en stor id kastade sig över Bustern.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta