Det finns en guldgruva med coola fiskeprofiler, både kvinnor och män, som förtjänar att lyftas och få inspirera andra. Det är grundtanken med Ida Iggboms nya satsning Skitfiskepodden. " /> Ida Iggbom kastar loss med Skitfiskepodden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Ida Iggbom brinner för fisket – och startar nu Skitfiskepodden. Foto: Privat
Ida Iggbom kastar loss med Skitfiskepodden

Det finns en guldgruva med coola fiskeprofiler, både kvinnor och män, som förtjänar att lyftas och få inspirera andra. Det är grundtanken med Ida Iggboms nya satsning Skitfiskepodden.

Flera av er kanske känner igen Ida Iggboms namn från bland annat Tjejfiskepodden. Skitfiskepodden är hennes nya solosatsning, där syftet är att få fler att intressera sig för fisket och att genom podden inspirera andra att våga ge sig ut till våra vatten.

– Jag har alltid brunnit för fiske, i både mindre och större skala. Uppväxt på en Skärgårdsö har alltid havet funnits nära. När jag flyttade till Luleå för 8 år sedan och hittade flugfisket så var jag fast. I dag går all extra tid utöver familjen till fisket och jag har blivit riktigt biten, nästan lite sjukligt sådär, berättar hon för Fiskejournalen.

Ida sätter även värde i att podden är helt reklamfri och osponsrad. Den ska inte handla om konsumtion utan om inspiration. Väljer hon att prata om något i podden så är det för att hon gillar det på riktigt.

– Sveriges natur är så fantastisk och inbjuder till så många fina upplevelser och kan jag genom podden få någon att ge sig ut så är jag nöjd, konstaterar hon.

Hennes podcast finns på bland annat Spotify, Apple podcasts, Breaker och avsnitten kommer ut med jämna mellanrum. När ett nytt avsnitt är på väg ut annonserar hon det på instagram @iggfish och på @skitfiskepodden.

Bara att söka och lyssna med andra ord!

Läs om fler inspiratörer i norra Sverige:

https://www.fiskejournalen.se/rodingrallyt-inlett-mattias-omma-vet-hur-de-stora-ska-tas/

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
"Nu hoppas jag faktiskt att isarna smälter och försvinner så att folk inte kan gå ut på dem", säger Jan Insulander, projektledare på Issäkerhetsrådet. Foto: Hans Isaacson
Fler drunkningstillbud – fiskare gick inte att rädda

De svaga isarna fortsätter att skörda människoliv i södra landsdelarna. Totalt har det rapporterats in åtta döda på tre dagar genom drunkningstillbud.

Fiskejournalen berättade i fredags om att fyra män omkom efter ett drama på Vallsjön i Sävsjö, där två män gått ut för att fiska. Isen brast för dem, och när några kamrater försökte rädda de nödställda så dog även de.
På lördagen dog ytterligare två män i Katrineholm och ytterligare en i Enköping sedan de gått genom isen.

På söndagskvällen kom också beskedet att en sportfiskare avlidit efter en räddningsinsats i Värnamo.
Räddningstjänsten larmades till den aktuella sjön och de använde räddningspulka för att ta sig ut till den nödställde mannen.
– Det var två brandmän som stack ut direkt. Men det tog lång tid, eftersom de först inte hittade honom, berättar ett vittne som Fiskejournalen pratat med.
– Vi hittade mannen under vattnet strax före klockan 12, säger Niklas Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten, till SVT Jönköping.
Mannen fördes till sjukhus, där han senare avled.

”Förstört” statistiken
Nu går flera aktörer ut och varnar för svaga isar, med hopp om att det inte ska ske några fler drunkningsolyckor i vinter.
– Vi har redan ”förstört” statistiken i år och jag är rädd att den kommer bli ovanligt mörk. Jag vet inte hur vi ska få folk att förstå. Nu hoppas jag faktiskt att isarna smälter och försvinner så att folk inte kan gå ut på dem, säger Jan Insulander, projektledare på Issäkerhetsrådet, till Aftonbladet.

Här är några enkla regler för ökad säkerhet:
1) Undersök isens bärighet innan du går ut på den och vid förflyttningar. Använd ispik eller isborr.
Ta hjälp och råd från erfarna om du är det minsta osäker.
2) Kolla gärna med närboende eller fiskeklubbar som ofta kan ge en bra bild av isläget.
3) Kolla gärna med närboende eller fiskeklubbar som ofta kan ge en bra bild av isläget.
4) Var aldrig ensam på isen. Att själv ta sig upp om sen brister kan vara svårt för den som inte är vältränad.
5) Använd säkerhetsutrustning som isdubbar (bärs under hakan) och lättåtkomlig säkerhetslina. Någon form av flythjälp kan vara avgörande om du går igenom isen.
6) Undvik strömsatta områden som in- och utlopp och sund.
7) Kör inte skoter på okänd is.
8) Håll dig på land om det finns minsta anledning att tro att isen kan vara farlig. (Källa Issäkerhetsrådet)

Du kanske även gillar detta