[/caption] " /> In Flames-Peter skickar brev till Eskil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
In Flames-Peter skickar brev till Eskil

Gör som In Flames Peter Iwers, skicka ett brev till Eskil Erlandsson. (Foto: Oskar Allerby)

Peter Iwers från världskända hårdrocksbandet In Flames ansluter till Fiskejournalens brevkampanj. Han är inte direkt imponerad av Erlandssons laxpolitik.
Peter Iwers turnerar runt jorden med hårdrocksbandet In Flames. När fiskejournalen kontaktar honom är han i Sverige för att fira jul och ladda batterierna. Han är sportfiskeintresserad och har inte missat senaste tidens skriverier om laxpolitik på fiskejournalen.se. Han är förvånad att vi i Sverige inte tar till vara på den resurs som laxfisket skulle kunna vara.
– Det hela är så jävla korkat att man blir mållös. Självklart skickar jag och In Flames Fiskejournalens brev till Eskil Erlansson.

Klicka här
för att komma till webbformuläret.
Missa inte tidigare notiser.
Missade du Uppdrag granskning? Klicka här för att komma till Svt play.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta