På lördag bjuder Sportfiskarna in till invigning av fiskvägen i Hjälstaviken. Kom och se hur mycket fisk som redan har hittat denna vandringsväg! " /> Inbjudan till Hjälstaviken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Det verkar som om den nybyggda vandringsvägen är uppskattad av många fiskarter. Foto: Sportfiskarna
Inbjudan till Hjälstaviken

På lördag bjuder Sportfiskarna in till invigning av fiskvägen i Hjälstaviken. Kom och se hur mycket fisk som redan har hittat denna vandringsväg!
Under våren provfiskar Sportfiskarna den nya fiskvägen in i Hjälstaviken, utanför Enköping. Första tömningarna av fällan visar på att stora mängder fisk använder fiskvägen.
– På lördag 16 april finns möjlighet att komma och titta på när vi vittjar fällan. Då kommer Sportfiskarna vara på plats och visa upp vilka fiskar som vi fångat under natten, berättar Linda Svensson, Kanslichef på Sportfiskarna region Mälardalen.
Läs mer på Sportfiskarna

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta