Har du köpt ett ekolod och vill lära dig mer om hur det fungerar? Då kan du lyssna på ”ekolods-doktorn” Bo Hall, som både kommer till Båtmässan i Göteborg på söndag och dessutom är aktuell med en ny bok. " /> Inför båtmässan: Bo Hall släpper snart ny ekolods-bibel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Förstår du fullt ut hur ditt ekolod fungerar?
Inför båtmässan: Bo Hall släpper snart ny ekolods-bibel

Har du köpt ett ekolod och vill lära dig mer om hur det fungerar? Då kan du lyssna på ”ekolods-doktorn” Bo Hall, som både kommer till Båtmässan i Göteborg på söndag och dessutom är aktuell med en ny bok.

Ekolodsexperten Bo Hall.

Bo Hall är inte bara en flitigt anlitad föredragshållare och kursledare, utan även ett aktat namn inom fiskelitteraturen. Han verk ”Ekolodsboken” har sålts i över 5 000 exemplar, vilket om något är ett kvitto på att den här typen av litteratur är efterfrågad.

– Boken trycktes upp i 5 500 exemplar, och jag har bara ett hundratal kvar. Tydligen är det inte många fiskeboksförfattare som når upp i de sifforna, säger Bo Hall till Fiskejournalen.

Han kommer att ha särskilt fullt upp den närmaste framtiden, eftersom han både ska föreläsa på Båtmässan kommande söndag, och dessutom planerar för stordåd på Sportfiskemässan i Älvsjö 20–22 mars.

– Då blir det världspremiär för Ekolodsboken 2. Jag har precis skickat iväg den till tryckeriet, berättar Bo Hall.

Vad är då hetast inom ekolods-sektorn just nu, och vad kommer han att berätta om på Båtmässan i Göteborg?

– Hetast är tekniken med så kallade chirpade signaler, som ger dig en både bättre och klarare bild. Mest och bäst just nu är olika scanningfunktioner samt Panoptix. Det är ett ekolod med mer än 50 olika givare tätt intill varandra som ger dig en levande bild på skärmen. Jag ska försöka på den korta tid jag får på scenen försöka förklara hur det fungerar och hur du utnyttjar den tekniken bäst, säger Bo Hall och fortsätter:

– Till detta kommer något som heter Livescope och det ger dig en i det närmaste otrolig bild som om den vore filmad under vattnet. Jag ska visa några filmsnuttar så man förstår hur fantastisk den nya tekniken är. Jag ska samtidigt ge några exempel på hur man använder denna tekniker till sin fördel under fisket.

Som sagt – håll utkik efter Bo Hall på Båtmässan, där han står på scenen mellan 11.00–12.00. Hela scenprogrammet hittar du här nedan, och glöm inte att Fiskejournalen är på plats och delar ut gratis prenumerationer till de 400 första besökarna.

Scenprogrammet, Båtmässan, den 2 februari

10:45 – 11:00: Sportfiske till 100%!. Medverkande: Anders Holm, Chefredaktör Fiskejournalen, Bengt Wallin,  scenprogramsansvarig.

11:00 – 12:00: Sportfiskarens bästa vän är… ekolodet. Medverkande: Bo Hall.

12:00 – 13:00: Spännande havsöringsfiske premierat! Medverkande: Jonas Nordigårds,  fiskeguide.

13:00 – 14:00: Blåfenad tonfisk, nu etablerad i svenska vatten? Medverkande: Roberth Hellberg, Fladen Store Björlanda, Tobias Ehn.

14:00 – 15:00: Sveriges största sportfiskeprofil, Svartzonker, gästar Båtmässan. Medverkande: Claes ”Svartzonker” Claesson, Svartzonker Sweden AB.

15:00 – 16:00: Fiskeäventyr med Martin Falklind. Medverkande: Martin Falklind, filmare och producent på Ecofilm Scandinavia AB.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/den-grona-vagen-kan-bli-forbjudet-med-forbranningsmotor/

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta