Den 22 och 24 april bjuder länsstyrelsen in till informationskväll, bland annat ska rödingen i Vättern diskuteras. Den 22 och 24 april bjuder länsstyrelsen in till informationskväll, bland annat ska rödingen i Vättern diskuteras.[/caption] " /> Informationskvällar om fisket i Vättern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Informationskvällar om fisket i Vättern
Den 22 och 24 april bjuder länsstyrelsen in till informationskväll, bland annat ska rödingen i Vättern diskuteras.

Den 22 och 24 april bjuder länsstyrelsen in till informationskväll, bland annat ska rödingen i Vättern diskuteras.

Kommande vecka bjuder länsstyrelsen Jönköping in till informationskvällar. Alla som är intresserade av det senaste kring förvaltning, fiskevårdsåtgärder och fiskundersökningar i Vättern hälsas välkomna. Platserna är Spinnet i Habo på tisdag och Folkets Hus i Motala på torsdag. –  tiden är 18.30 – 21.00.
Det är Samförvaltning Fiske som bjuder in till kvällarna för att informera om och diskutera aktuella frågor inom fisket. Det kommer bland annat att pratas lax, harr, röding och samförvaltningens förslag på förändrade fiskeregler för signalkräfta.
Kvällen är gratis och öppen för alla. Man bjuder även på fika.
Mera information och anmälan

Vad Samförvaltning Fiske?
Samförvaltning Fiske är ett arbetsutskott under Vätternvårdsförbundet där bland annat förvaltningen av fisket diskuteras och man tar fram olika förslag till förändrat regelverk.
I Samförvaltning Fiske sitter ledamöter från Yrkesfiskarna, Sportfiskarna, Vätterns fritidsfiske- och fiskevårdsförbund, Fiskevattenägarna, Fisketurismentreprenörer, turismsektorn, kommuner, länsstyrelser och SLU. Om du vill vara med och påverka kan du kontakta den ledamot som företräder din organisation eller fiskekategori.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta