Alexander Manfredson från Karlskrona  fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg. Alexander Manfredson från Karlskrona fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg.[/caption] " /> Ingen håv – då högg drömgäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ingen håv – då högg drömgäddan
Alexander Manfredson från Karlskrona  fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg.

Alexander Manfredson från Karlskrona fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg.

Alexander Manfredson från Karlskrona beslutade sig för att lämna håven hemma då de senaste fisketurerna inte varit speciellt givande. Ett resonemang som påfallande ofta slutar med stor fisk i linändan – så även denna gång.
Det blev en tidig morgon för Alexander och hans fiskekompis. Väckarklockan ringde 04:00 och redan 06:30 ligger flötmetet med agnad färna ungefär sju meter från båten. En halvtimma senare skriker det från rullen och rejäla plast skvallrar om att nog borde tagit med sig håven.
– När gäddan var två meter från båten började den rusa, och sedan två rusningar till efter det. Bromsen på rullen var hårt spänd och adrenalinet rusade när hon visade sig, berättar fångstmannen.
När fisken närmar sig ser de att gäddan är stor, kanske över deras drömgräns tolv kilo.

– Måttbandet visade 114 centimeter och vågen 12,65 kilo – en riktig havsdröm! Några snabba bilder hinner vi med innan hon glider ner i vattnet igen.
Fiskejournalen säger grattis och lyfter på fiskekepsen.

Vill du också bli medlem i 100-klubben? Klicka här för mer information.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta