Alexander Manfredson från Karlskrona  fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg. Alexander Manfredson från Karlskrona fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg.[/caption] " />
Annons
Ingen håv – då högg drömgäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ingen håv – då högg drömgäddan
Alexander Manfredson från Karlskrona  fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg.

Alexander Manfredson från Karlskrona fick praktisera gälgreppet när drömgäddan högg.

Alexander Manfredson från Karlskrona beslutade sig för att lämna håven hemma då de senaste fisketurerna inte varit speciellt givande. Ett resonemang som påfallande ofta slutar med stor fisk i linändan – så även denna gång.
Det blev en tidig morgon för Alexander och hans fiskekompis. Väckarklockan ringde 04:00 och redan 06:30 ligger flötmetet med agnad färna ungefär sju meter från båten. En halvtimma senare skriker det från rullen och rejäla plast skvallrar om att nog borde tagit med sig håven.
– När gäddan var två meter från båten började den rusa, och sedan två rusningar till efter det. Bromsen på rullen var hårt spänd och adrenalinet rusade när hon visade sig, berättar fångstmannen.
När fisken närmar sig ser de att gäddan är stor, kanske över deras drömgräns tolv kilo.

– Måttbandet visade 114 centimeter och vågen 12,65 kilo – en riktig havsdröm! Några snabba bilder hinner vi med innan hon glider ner i vattnet igen.
Fiskejournalen säger grattis och lyfter på fiskekepsen.

Vill du också bli medlem i 100-klubben? Klicka här för mer information.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta