Det finns mycket internationell kunskap i ämnet fiskvägar. Förhoppningsvis finns svenska myndigheter och organisationer på plats för att ta intryck. Det finns mycket internationell kunskap i ämnet fiskvägar. Förhoppningsvis finns svenska myndigheter och organisationer på plats för att ta intryck.[/caption] " /> Internationell mässa för fiskvägar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Internationell mässa för fiskvägar
Det finns mycket internationell kunskap i ämnet fiskvägar. Förhoppningsvis finns svenska myndigheter och organisationer på plats för att ta intryck.

Det finns mycket internationell kunskap i ämnet fiskvägar. Förhoppningsvis finns svenska myndigheter och organisationer på plats för att ta intryck.

Att bygga fiskvägar och omlöp må vara en ny företeelse i Sverige, men i resten av världen har man gjort det länge. I juni hålls en hel mässa på ämnet i Holland.
22-24 juni träffas fiskvägsmänniskor från hela världen i Groningen Holland på mässan ”Fish Passage 2015”. Det är den femte mässan i ordningen, men det är första gången den hålls i Europa. Forskare, byggare, konstruktörer, biologer, specialister och vattenförvaltare utbyter erfarenheter och mässan invigs av Hollands miljö- och infrastrukturminister.
Vill du veta mer? 

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta