Den japanska fotografen Yasuji Sugai har gett ut ännu ett magnifikt praktverk om lax och laxfiske. Nya boken ”I am Salmon” är ett måste för laxälskaren. " /> Internationellt praktverk om laxen – med svenska inslag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Yasuji Sugai släpper en ny spännande bok.
Internationellt praktverk om laxen – med svenska inslag

Den japanska fotografen Yasuji Sugai har gett ut ännu ett magnifikt praktverk om lax och laxfiske. Nya boken ”I am Salmon” är ett måste för laxälskaren.

Yasuji Sugai i sitt rätta element.

Yasuji Sugai började sin karriär som äventyrare och bergsklättrare i Japan och är känd för att ha gett vildmarken en plats i den japanska pressen. Han har under många år varit chefredaktör för olika utomhustidningar, men för varje år som har gått, har Yasiji Sugai blivit mer och mer uppslukad av lax och laxfiske. Idag spenderar han större delen av sitt liv med att åka jorden runt och fotografera lax och laxfiske i olika situationer. Hans första bok hette ”Salmon Dance” och var banbrytande med sitt exklusiva format och konstnärliga utförande. Den nya boken har titeln ”I am Salmon” och är en antologi med texter från olika lax- och fiskeprofiler världen över.

Båda böckerna är fyllda av hans dynamiska och uttrycksfulla bilder. Men om den förra boken hade ett mer konstnärligt utryck, visar den senare även Yasugis kvalitéer som reportagefotograf. Traditionellt naturfoto med en touch av japansk estetik där detaljer och komposition är bärande, kan beskriva hans stil.

Som författare medverkar bland annat svenskarna Håkan Stenlund och Martin Falklind samt internationella profiler som Arni Baldursson, Bill Quarry, Tarquin Millington-Drake, Manfred Raguse och många andra kända sportfiskeprofiler.

De exklusiva samlarböckerna ”I am Salmon” och ”Salmon Dance” kan beställas på ufo-artistic.Co.jp

Spana även in fiskefilmaren Rolf Nylinder:

Önskad öringpepp från filmaren Rolf Nylinder

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta