Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Guldfisken är en karpfisk som är väldigt konkurrenskraftig om den hamnar i rätt miljö. Foto: Ivan Walsh
Invasiva guldfiskar

Att släppa ut främmande arter i naturen kan innebära katastrof. Fyra ynka guldfiskar har blivit tiotusentals och tagit över en hel sjö.
I en sjö i Colorado, Usa, släppte en person ut fyra guldfiskar för några år sedan. De har snabbt förökat sig och tagit över hela sjön, med följd att de inhemska arterna fått maka på sig.
Se klippet på Expressen.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta