[caption id="attachment_17739" align="alignleft" width="424" caption="EU-parlamentarikern Isabella Lövin ställer sig bakom Fish Fight-kampanjen. Foto: Fredrik Hjerling. "]EU-parlamentarikern Isabella Lövin (Mp) ställer sig bakom Fish Fight-kampanjen[/caption]Fish Fight-kampanjen får nu stöd av författaren och politikern Isabella Lövin.
" /> Isabella Lövin stöder Fish Fight | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Isabella Lövin stöder Fish Fight

EU-parlamentarikern Isabella Lövin (Mp) ställer sig bakom Fish Fight-kampanjen

EU-parlamentarikern Isabella Lövin ställer sig bakom Fish Fight-kampanjen. Foto: Fredrik Hjerling.

Fish Fight-kampanjen får nu stöd av författaren och politikern Isabella Lövin.
Jag ställer mig bakom Fish Fight-kampanjen till hundra procent, säger hon till Fiskejournalen. Dumpning av fisk är ett brutalt, korkat, omoraliskt och dessutom fullkomligt onödigt brott emot djur, natur och framtida generationers rätt till levande hav.
Med boken Tyst Hav väckte Isabella Lövin uppmärksamhet kring den akuta krisen för världens fiskbestånd. För närvarande är hon EU-parlamentariker för Miljöpartiet, och har ett starkt engagemang för en mer hållbar fiskeripolitik.

Norge och Island har förbjudit dumpning sedan länge, säger Isabella Lövin. Det är en skam att inte EU har följt efter. Vi måste sätta ner foten, och vi måste göra det nu!
Mer information om Fish Fight-kampanjen hittar du här.

Erik Kohlström

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta