Det ska självklart börjas i tid. Och det är lika bra att börja med de stora direkt. Det skulle förvåna oss om 3-årige Jack Lindgren inte har fastnat för sportfiske, efter att han drillat en gädda som var 15 centimeter längre än honom själv. " /> Jack drillade gädda som var längre än honom själv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Eriksson med 3-årige Jack och storgäddan.
Jack drillade gädda som var längre än honom själv

Det ska självklart börjas i tid. Och det är lika bra att börja med de stora direkt. Det skulle förvåna oss om 3-årige Jack Lindgren inte har fastnat för sportfiske, efter att han drillat en gädda som var 15 centimeter längre än honom själv.

Det var gäddjägarna i Team Mörsil, Fredrik Eriksson och Robin Hernerud, som hade sällskap på isen av unge Jack under den senaste fisketuren. Målet var gädda – och att Jack skulle få se en bamsing i verkligheten. Så blev det också.

Här kommer Fredriks berättelse om den sanna fiskelyckan:

”Vi körde ett ismetepass i lördags när vår vän Emil ville komma och hälsa på oss med sin son Jack. Strax innan de skulle hem så fick vi fäll och Emil lyfter upp pojken och vi springer mot den svajjande vippan, jag rycker fast gäddan och tycker den inte känns så där värst stor. Sedan gör den en rusning och jag börjar tänka om, den är nog större än jag tror. Jag räcker över spöt till Jack och säger att han ska få drilla sin första fisk. Med lite coachning från mig och hjälp av sin pappa Emil med spödrillning så landar vi gäddan som mäter hela 111 centimeter, 15 centimeter längre än vad Jack själv är. Att få se den lyckan i ett barn som bara är 3 år gammal, och som just fått sin första fisk var helt fantastisk. Det lär nog ta något år innan han verkligen förstår hur stor den egentligen var”.

Ett minne för hela sällskapet med andra ord – stora som små!

Skicka gärna in era egna berättelser och bilder till Fiskejournaler, så kanske vi publicerar just din historia!

Läs mer om Team Mörsil:

Magiskt möte med gäddmadam för Team Mörsil

Relaterad nyhet från din region
53 minuter sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta