Omslagstävlingen är avgjord. Jacob Eliasson vann med ovanstående bidrag. Omslagstävlingen är avgjord. Jacob Eliasson vann med ovanstående bidrag.[/caption] " /> Jacob vann omslagstävlingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Jacob vann omslagstävlingen
Omslagstävlingen är avgjord. Jacob Eliasson vann med ovanstående bidrag.

Omslagstävlingen är avgjord. Jacob Eliasson vann med ovanstående bidrag.

Fiskejournalens populära omslagstävling är nu avgjord. Jacob Eliasson från Norrahammar drog längsta strået. Hans omslagsbild fotograferades i Nya Zeeland där en öring på 3,6 kilo var vänlig nog att agera fotomodell.
Tävlingen arrangerades i samarbete med Japan Photo som bidrog med ett generöst prisbord. Förutom Jacob som vann förstapris, så vann… ALLA. Samtliga som deltog fick nämligen ett presentkort på 200 kronor hos Japan Photo att använda för utskrifttjänster.
Här följer alla pristagare och priser:

1:a
Jacob Eliasson, Norrahammar
Systemkamera Canon EOS 70 D + objektiv 18-55 IS STM
Se omslaget

2:a
Henrik Almblad, Göteborg
Kompaktkamera Canon PowerShot G1 X mark II
Se omslaget

3:a
Jon Olsson, Gnarp
Vattentät kompaktkamera Canon PowerShot D30
Se omslaget

Juryns Specialpris:
Robin Hakanen Martio
Jättecanvas i 140 x 90 centimeter
Se omslaget

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta