Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Jaktia satsar på fiske

De som besökt Sportfiskemässan har kunnat se stora Jaktias stora banderoller över folkhavet. Den stoda kedjan inom jakt- och friluftsliv har beslutat om en storsatsning på sportfiske.
Satsningen är ett led i Jaktias försök att bli en av de ledande aktörerna inom ”outdoor” i Sverige. Nu i dagarna kommer man att öka sin butiksyta på olika ställen i Sverige med sammanlagt 3000 kvadratmeter. Inom kort öppnar man nya butiker i bland annat Lagan, Växjö och Nyköping.
– På alla orterna har vi fått superlägen och vi är laddade för att kunna ta hand om regionens alla jägare och sportfiskare, menar han. Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt växande distribution genom nya Jaktiabutiker runt om i landet, säger VD Lars Martinsson.
På Sportfiskemässan har man kunnat se att Jaktia kommer att saluföra alla de stora och kända varumärkena inom sportfiske.
Svenne Andersson

Jaktias banderoller ses vaja högt över Sportfiskemässan i Sundsvall.

Jaktias banderoller ses vaja högt över Sportfiskemässan i Sundsvall.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta