Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Jämnt i PNC

När anrika Pater Noster Cup avgjordes nu i helgen var det strid på tiondelen mellan kungsbackagängen Team Navia/Lowrance  och Team Isola/Lowrance.
Tävlingen som är en poängtävling där en simpa kan vara värd mer än långa, lockade många havsfisketeam. Hela tretton arter fångades och största fisk var en gråsej på 6,7 kilo. Vinden var inte lika beskedlig som SMHI lovat men fisket kunde ändå bedrivas till havs och inte som många gånger förr då man varit hänvisad till inomskärsfiske.
På söndagskvällen fanns en preliminär topplista från tävlingen att läsa på alltid lika uppdaterade Robban Hellbergs hemsida. Se mer här http://www.bjorlandafiske.se/.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta